בתחילת השנה פירסמה גוגל מספר הצהרות לגבי עתיד המנוע ותחום ה SEO. הצהרה רשמית של גוגל מודה, כי השנה ככל הנראה יתבצע שינוי מהותי בכל הקשור לאינדוקס וSEO, כך שאתרים רבים ידרשו לעשות רבולוציה אמיתית בשיטות/טכניקות/מימושיי הSEO שלהם.
המילה האופרטיבית מתוך אותה הצהרה, הינה ‘דרישות’ – הדרישות מאתרים ישתנו. מה שאומר שגוגל כבר לא מנסה להבין את הרשת, אלא רוצה שהרשת תבין ותלך בדרכה היא. מה יקרה אם לדוגמא מחר בבוקר יכריזו בגוגל שתוכן הנוצר על ידי גולשים, אינו רלוונטי לאינדוקסים? כמו ‘פלישת חוטפי הגופות’ שהתרחשה בין לילה, אנו עלולים להגיע למצב של ‘היעלמות תנועה לאתרים’ מהר מאד.
הדרישות עלולות לגרום לבעיות, לרשימות של ‘יש’ או ‘אין’ על כל עמוד ואתר ומאגרי נתונים הולכים ומתנפחים בשרתי מנועי החיפוש האחרים שיאלצו להתמודד עם השינויים. המטרה של גוגל היא לאנדקס כל דבר ברשת ואז להציע אותו לשימוש חוזר על ידי שמירתו וניתוחו ביחס לשאילתות רלוונטיות שאמורות לשלוף אותו בזמן ובמקום המתאים. כיום, הרבה אתרים שמדורגים גבוה, מממשים לפחות עצה אחת מצרור עצות SEO יעילות, אבל כבר היום זה לא הכרח, אלא תוספת.
המעבר לטכנולוגיות SEO חדשניות, ידרוש ככל הנראה מבעלי האתרים להשתמש ביכולותיו של אחד הפטנטים שרשמה גוגל בעולם – מנוע החיפוש הניתן לתכנות. בעלי אתרים ידרשו לשלוח קבצי XML (כבר היום יש מערכות חינמיות של גוגל שדורשות זאת – אך ההחלטה אם להשתמש קיימת עדיין בידי בעל האתר), פידים ו’האכלת’ מנועי החיפוש במידע אודות השינויים, התכנים והמבנים שבאתר. בצורה הזו, תוכל גוגל לשפר את אינדוקס והבנת אלמנטים שכיום קשה לה ולשאר מנועי החיפוש לזהות בצורה אפקטיבית ומועילה לחיפושים עתידיים כגון – סירטונים, אנימציות, קטעי סאונד וכד.
אז העתיד ורוד? כן!
1. צריך לזכור שלא כל פטנט שרושמים, אכן משתמשים בו. יש מספר דוגמאות לכך, אך לעולם אין לדעת מתי כן הם יבואו לידי מימוש תפעולי: פטנט להפצת מודעות טקסטואליות מתואמות אישית, על מחשב ציבורי, גם ללא הרשמה והזדהות. או לדוגמא – הצגת פירסומות על פי הסאונד הבוקע ממכשיר הטלויזיה שנמצא ליד המחשב ממנו אתם גולשים.
2. להעמיס על תחום ה SEO עם דרישות מפלצתיות ימוטטו אותו וזה קרב שעד היום לגוגל היה נוח להפסיד בו. לנצח זה כבר משחק אחר לגמרי ולא בטוח שהיא רוצה.
3. שירות גוגל סייטמפ, מממש חלק גדול מהמתואר לעיל ומהחזונות הכי מפחידים לגבי פרטיות בעלי אתרים וגולשים שיש. יחד עם זאת, אנו מקבלים מוצרי איכותי, תקין, פעיל ומועיל. השירות כאמור אינו הכרחי ואינו ‘דרישה’, אבל כדי להשתמש בו ולשפר יכולות והישגים, תאלצו לעמוד בכמה וכמה דרישות ואישורי בעלות.
4. בהצהרתה מזכירה גוגל את אינדוקסם של אלמנטים שאינם טקסטואלים ואלו יוכלו לשפר את חווית החיפוש/מציאה והרלוונטיות של התוצאות. כבר כיום, ניתן לחפש בפיקסה – שירות התמונות של גוגל, על פי תיאור תכולת התמונה ואתרים נוסים כבר יודעים לנתח שלטים בשירות גוגל – רחובות (שירות המציג מפות וצילומים מתוך האיזור הממופה על ידי רכבים נוסעים, כרגע בארה”ב בעיקר/בלבד).
TheRaveN 2.0
No comments:
Post a Comment